LinkedIn Facebook Twitter RSS Възстанови

Picasa

Picasa Web Albums е услугата на Google за хостване на снимки. Потребителите получават 1GB безплатен хостинг, където снимките могат да бъдат качвани и обработвани чрес Picasa – безплатното компютърно приложение на Google за обработка на изображения. Потребителите, които имат нужда от допълнително пространство, могат да изразходят до  $500 годишно, за да разширят хостваното пространство до 400 пъти повече от безплатното.

Както други продукти на Google, Picasa е изключително лесна за употреба, предлагаща интерфейс с 3 подпрозореца – Моите снимки, Любими и Разглеждане – последната опция Ви дава възможност да прегледате публичната библиотека със снимки.

До подпрозорците ще видите бутона Качване, чрез който можете да добавите снимки и албуми, които да подредите според различни нива на публичен достъп. Албумите си можете да разгледате със слайдшоу, да ги споделите посредством имейл, да направите колаж или филм, да принтирате и редактирате различни аспекти.

Интегрирането между компютърното приложение и уеб приложението е подобно на .Mac и iPhoto. С Picasa е наистина просто да изберете снимка от компютъра си и да я публикувате онлайн, за да могат да я видят други хора. Освен това има вградена опция, с която можете да обозначите къде точно е била направена снимката или целия албум.

 Свали безплатно програмата Picasa

Уебсайт http://picasa.google.com

Коментарите са затворени.